Гранит Джака настоява, че Арсенал е мотивиран от критиките, насочени към тях след слабото начало на новия сезон във Висшата лига.

"Артилеристите" отстъпиха на Челси у дома с 0:2 след дебютния гол на Ромелу Лукаку и попадението на Рийс Джеймс. Поражението от "сините" бе предшествано от това при визитата на новака Брентфорд в откриващия кръг, когато Микел Артета и компания загубиха със същия резултат. Това е и най-слабият старт на сезон за Арсенал в първите четири дивизии на Англия.

Джака, който подписа нов договор с клуба преди началото на новата кампания, независимо от факта, че бе сериозно спряган за Рома, признава, че нещата трябва да се подобрят в опит да бъдат заглушени критиците. "Разбира се", отвърна швейцарският национал на въпрос дали отборът е мотивиран от критиките.

"Много хора се опитват да говорят и да убият малко или много духа на играчите, но най-добрият начин да излезем от тази ситуация е да останем задружни - само така ще подобрим представянето и резултатите си. Искаме да постигнем нещо голямо, разбира се. Нито един сезон не свършва с два или три мача. Сигурен съм, че ще се подобрим в следващите срещи", започна той.

Джака изведе Арсенал с капитанската лента в неделя. "Много съм щастлив, още съм тук. Подписах нов договор и искам да се докажа първо пред щаба, а след това и пред феновете. Те знаят, че аз ще дам всичко - във всеки мач и всяка тренировка. Трябва да покажем това скоро и на терена", завърши швейцарецът.